Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

S panem ing. Malíkem si ještě budeme povídat o tom, jakou péči ryby vyžadují a jaká je cesta od malého plůdku k obalenému kaprovi na vánočním stole.

Výlov rybníka II. – Český kapr

Vložit video na:

S panem ing. Malíkem si ještě budeme povídat o tom, jakou péči ryby vyžadují a jaká je cesta od malého plůdku k obalenému kaprovi na vánočním stole.

Třicetiletý kapr
Kapr patří mezi dlouhověké ryby, jeho doložené stáří je 30 let. V literatuře je u domestikovaného kapra uváděn dokonce věk až 47 let. Původně pochází z oblasti Černého, Kaspického a Aralského moře. Do Evropy se o rozšíření kapra, který se chová přes 2000 let, zasloužili především Římané, první zmínky o jeho výskytu v českých zemích pocházejí z 11. století. Kapr má u nás dokonce svoji vlastní značku, Český kapr.

Český kapr
V roce 1991 vzniklo Rybářské sdružení, ve kterém se spojily školy, výzkumné ústavy a rybářské svazy. Ty podporují společnou značku Český kapr, která by měla vždy reprezentovat kvalitní ryby, ať už jsou původem z Třeboně či Pohořelic, z rybníků jižní Moravy či ze severních Čech. Český kapr se stal značkou, která je uznávaná i v Evropské unii.


Na první část výlovu se podívejte ZDE


Recept na vánočního kapra najdete ZDE



Loskuták: Potočnice

Potočnice: léčivka i lahůdková listová zelenina »

Potočnice lékařská, někdy také řeřicha potoční, se od mladší doby kamenné používá jako potravina a známé je i její využití jako léčivky. Dnes se řadí i mezi pochoutkovou zeleninu. Zjistěte o ní více a pěstujte ji doma. více»
Loskuták: Salát s vodnicí

RECEPT: Salát s vodnicí, zauzeným pstruhem a křenovou šlehačkou »

Co takhle zkusit něco, co až tak neznáte? Neznamená to, že vám to nemusí chutnat! Uzený pstruh s vodnicí, která chuťově připomíná mix ředkvičky a kedlubny je správnou volbou. Tato kombinace mile překvapí, tak do toho. více»
Loskuták: 646. díl - 3

RECEPT: Jehněčí mleté s čerstvými bylinkami, česnekovým zákysem a pikantním kuskusem »

Takhle kombinace chutí vás uchvátí, prostě musíte vyzkoušet! více»
Loskuták - 643. díl - 3

Zvířátka z polínek »

Pokud vám při prořezu zahrady zbydou různě silná polínka, můžete poprosit silnější polovičku, aby vám z nich nařezala různě dlouhé části – placky, dílky protože z nich vyrobíte úžasné dekorace pro váš dům i zahradu! Podívejte se. více»
Loskuták - 643. díl - 2

RECEPT: Kuřecí kari s bambusem »

Snadné, rychlé, zdravé a s vůní i chutí, kterou si prostě zamilujete. Tak vyzkoušejte tento skvělý recept. více»
6 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře