Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Lékaři potvrzují, že naše zdraví souvisí s čistotou střeva, na to by si měli dát pozor zejména lidé trpící zácpou, střídavými průjmy, alergiemi, ekzémy a nádory. Lepicol je jedinečný přípravek obsahující všechny potřebné složky, tedy vlákninu, pro...

Tip ptáka Loakutáka: Jak pečovat o svá střeva

Tipy Loskutáka - 20.2. - Jak pečovat o svá střeva

Vložit video na:

Lékaři potvrzují, že naše zdraví souvisí s čistotou střeva, na to by si měli dát pozor zejména lidé trpící zácpou, střídavými průjmy, alergiemi, ekzémy a nádory. Lepicol je jedinečný přípravek obsahující všechny potřebné složky, tedy vlákninu, probiotika a prebiotika, které pomáhají zdraví střev.

Význam střev pro naše zdraví
• lékaři potvrzují, že naše zdraví souvisí s čistotou střeva, na to by si měli dát pozor zejména lidé, trpící zácpou anebo střídavými průjmy, také alergie, ekzémy a nádory se dnes dávají do přímé souvislosti se stavem střev
• většina lidí středního věku má ve střevech 1,5 až 7 kg nestrávených zbytků, které střeva ucpávají, tyto nestrávené zbytky jsou vysoce toxické a potlačují funkci imunitního systému, potencionálně způsobují plynatost, nadýmání a zpomalují proces trávení, přičemž významně snižují vstřebávání živin a zpomalují metabolismus
• problematika zdraví střev byla dříve tabuizována, mnoho se o ní nehovořilo, i dodnes se pro mnoho lidí toto téma zdá „společensky nepřijatelné“ k diskuzi, upřímně kdo z nás se svými známými hovoří o tom, že by měl zácpu, průjem, či jiné problémy s trávením
• podstatně více se o střevech začalo hovořit v souvislosti s rakovinou tlustého střeva a konečníku, kde bohužel patří Česká republika k zemím s největším výskytem tohoto onemocnění na světě v přepočtu na počet obyvatel.

 

Strava, stress, ostatní faktory mající vliv na zdraví střev
• střeva jsou ovlivněna stravou, kterou konzumujeme a to co jíme, může mít významný vliv na naše zdraví
• bohužel, v posledních 20 letech se výrazně změnily naše stravovací návyky, byli a jsme neustále svědky velkého boomu tzv. „fastfoodů“, které nám servírují stravu doslova „přecpanou“ tuky a absolutně bez vlákniny
• vláknina je při tom životně důležitá pro zdraví střev
• člověk by měl denně zkonzumovat 25-35 g vlákniny, nejlépe ze zeleniny a ovoce, ovšem praxe ja taková, že v průměru přijmeme v potravě sotva polovinu této dávky (potom není divu, že v některých zemích západní Evropy existují v některých nemocnicích dokonce i oddělelní pro léčbu zácpy dětí do věku 6 let)
• ostatní faktory jako jsou stres, jiné zdravotní problémy, užívání léků, stárnutí mají za následek, že trávicí ústrojí nepracuje tak, jak by mělo a proto také mezi nejprodávanější produkty v lékárnách patří přípravky na podporu trávení
• velmi často konzumujeme stravu ve spěchu, nedostatečně jídlo žvýkáme a to děláme velkou chybu. Žvýkání potravy je první částí trávicího procesu, kterou podceňujeme. Dobré zvlhčení potravy je důležité, aby se spojily trávicí enzymy s potravou. Tyto enzymy totiž rozkládají sacharidy a tak pomáhají ke strávení živin z potravy
• v souvislosti se žvýkáním potravy je nutno se zmínit také o tom, kdy a jak jídlo zapíjet. Ideální by bylo, kdybchom se dobře napili ještě před konzumací jídla, tj. asi 25-30 minut před jídlem. Nadměrné pití tekutin během konzumace totiž může rozředit trávicí enzymy a tím bránit dobrému trávení. Samozřejmě, tak jako ve všem, musí i zde být jakási rovnováha, čili nelze říct, že bychom neměli během jídla nic pít, ovšem měli bychom toto pití omezit na minimum.
• Potrava, která zůstane nestrávena, se v tlustém střevě může stát fakticky dráždivým prvkem
• Co se týče konzumace potravin z mouky, především pak pšeničné, měla by být tato konzumace omezená. Příjem pšeničného lepku je považován za jednu z příčin střevních problémů. Naše trávicí ústrojí není zvyklé ani stvořenu k tomu, abychom konzumovali zpracované bílé pečivo.

 

Jak tedy pomáhat udržovat střeva čistá a v dobré kondici?
• Jak již bylo zmíněno velký význam má pro nás vláknina. Naši předci měli ve stravě podstatně více vlákniny než máme dnes my především proto, že konzumovali daleko více zeleniny a ovoce a jedli celozrnný chleba a tak je vhodné příjem vlákniny dnes doplňovat i z jiných zdrojů
• Naše trávicí ústrojí obsahuje miliardy přátelských baktérií, které hrají důležitou roli v udržování imunitního systému a v trávení potravy. Tyto přátelské baktérie jsou známy pod názvem probiotika. Vlivem různých faktorů jako je nesprávná strava, stres, nemoci a užívání různých léků, především antibiotik apod., dochází často k úbytku těchto probiotik v trávicím ústrojí ve prospěch různých patogenních bakterií, tento jev označujeme jako dysbióza
• Aby se probiotika takto ztracená mohla opět do trávicího ústrojí dostat, musíme je často doplnit ve formě různých potravních doplňků a důležité je společně s těmito probiotiky doplnit také tzv. prebiotika (např. inulín), která tvoří živnou půdu pro úspěšné množení probiotik ve střevech a tak se podporuje možnost nastolení opětovné rovnováhy střevní mikroflóry. Hlavními zdroji těchto prebiotik je zelenina jako cibule, pórek, česnek, artyčok či čekanka. V této zelenině se obecně nachází v menším množství, proto se v potravních doplňcích používá jejich koncentrovaná forma.


A všechny tyto složky obsahuje právě LEPICOL - Tři v jednom
• Je podstatné zmínit, že Lepicol je jedinečný přípravek obsahující všechny tři právě zmíněné složky, tedy vlákninu, probiotika a prebiotika a hovoříme tudíž o tzv. synbiotiku a že všechny tyto složky jsou ve vyvážené kombinaci. Pokud by kteroukoliv z těchto složek neobsahoval jeho účinek by byl menší.
• Pokud jde o vlákninu, tu tvoří vláknina z osemení jitrocele indického, známého pod názvem psyllium. Psyllium můžeme označit za „rolls royce“ mezi vlákninami. Po smíchání s vodou vytvoří velmi jemný gel, který šetrně a velmi účinně čistí střevní stěny a odstraňuje nestrávené zbytky ze střev. Psyllium je skvělé v tom, že funguje jak u zácpy tak i průjmů.
• Lepicol obsahuje 5 kmenů probiotických kultur (laktobacily a bifidobakterie) a to v množství 2 miliardy KTJ/gram (minimální účinná dávka u probiotik se udává většinou v řádech 100 miliónů KTJ/gram). Přípravek Lepicol byl hodnocen českou Společností pro probiotika a prebiotika a bylo potvrzeno, že skutečně obsahuje deklarovné množství probiotických kmenů (v současné době jako jeden ze tří výrobků na našem trhu)
• Lepicol také obsahuje prebiotickou vlákninu inulín, která, jak již bylo zmíněno, má významný vliv na růst a rozmnožování probiotických bakterií ve střevech. Inulín použitý v Lepicolu je extrahován z kořene čekanky
• V nabídce máme také přípravek Lepicol plus, který obsahuje navíc směs rostlinných trávicích enzymů a je vhodný zejména pro lidi trpící úpornou zácpou, pro starší lidi, protože u starších lidí dochází k poklesu tvorby těchto enzymů a mohou mít problémy s trávením zejména masa či kořeněných jídel.

 

Konzumace Lepicolu
• Lepicol je buď ve formě prášku, či tobolek
• Příprava je jednoduchá: dvě kávové lžičky (cca 10g) se rozmíchají v 1 dcl vody, pouze mírně zamícháme a okamžitě vypijeme. Nenecháváme dlouho odstát, protože vláknina nasakuje a vodu a houstne, takže konzumace je potom obtížnější. Aby vláknina mohla dobře vykonávat svou práci ve střevech, potřebuje být dostatečně vlhká, proto musí tuto dávku ještě zapít alespoň 3 dcl vody. Nezapomeňte na dostatečný příjem tekutiny, je to velmi důležité!

 

Nabídka je platná od data vysílání 30 dní.

 

Staňte se fanoušky Loskutáka na Facebooku

Rady ptáka Loskutáka - Polymerové kraslice

19. 4. JSTE VIDĚLI: Výrobu polymerových kraslic, výsev okurek i hezký a funkční kamenný povrch »

Co vás čeká ve speciálním velikonočním Loskutákovi? Například vám poradíme, jak se jednoduše zbavit na zahradě travní plsti. Také vám poradíme, jak správně zasít okurky. Ukážeme si, jak si barvami rozzářit terasu nebo balkón. A taky si řekneme, že na odzimování venkovního bazénu nastal ten správný čas. A samozřejmě nebude chybět výroba trochu netradičních kraslic. více»
Zahrada a konev

Hnojení zahrady »

Probuďte zahradu, dodejte jí správné živiny, aby ve všech směrech rozkvetla do krásy! S šetrným a přitom velmi účinným hnojivem to půjde hladce. Zjistěte, co a jak v reportáži. více»
Jaro na terase

Terasa v barvách »

Je čas rozzářit vaši terasu nebo balkón krásnými a barevnými květinami i truhlíky! Podívejte se na reportáž a dozvíte se víc! více»
Zahrada

Vápnomilné dřeviny »

Jak správně vyživovat nejen dřeviny na vaší zahrádce, poradíme právě teď. více»
Rady ptáka Loskutáka - Polymerové kraslice

Polymerové kraslice »

Uchopte dekoraci na Velikonoce trochu kreativně! Vytvořte si společně s námi netradiční ale kouzelné kraslice! více»
6 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

sisi 17:13 07.12.2012
Lepicol vřele doporučuji,měla jsem problémy s vyprázdňováním a po užívání (již 4 krabičky po 180 ks) už nemám problémy. Večer ještě používám 1 ks Faktu - čípky a jsem bez problémů. D o p o r u č u j i !!!!!!!!!!!!!!!
Ladka 13:54 21.02.2011
Dekuji Tv nova za informaci k tomuto vyrobku.Doufam ze mi pomuze.
Ladka