Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Lékaři potvrzují, že naše zdraví souvisí s čistotou střeva, na to by si měli dát pozor zejména lidé trpící zácpou, střídavými průjmy, alergiemi, ekzémy a nádory. Lepicol je jedinečný přípravek obsahující všechny potřebné složky, tedy vlákninu, pro...

Tip ptáka Loakutáka: Jak pečovat o svá střeva

Tipy Loskutáka - 20.2. - Jak pečovat o svá střeva

Vložit video na:

Lékaři potvrzují, že naše zdraví souvisí s čistotou střeva, na to by si měli dát pozor zejména lidé trpící zácpou, střídavými průjmy, alergiemi, ekzémy a nádory. Lepicol je jedinečný přípravek obsahující všechny potřebné složky, tedy vlákninu, probiotika a prebiotika, které pomáhají zdraví střev.

Význam střev pro naše zdraví
• lékaři potvrzují, že naše zdraví souvisí s čistotou střeva, na to by si měli dát pozor zejména lidé, trpící zácpou anebo střídavými průjmy, také alergie, ekzémy a nádory se dnes dávají do přímé souvislosti se stavem střev
• většina lidí středního věku má ve střevech 1,5 až 7 kg nestrávených zbytků, které střeva ucpávají, tyto nestrávené zbytky jsou vysoce toxické a potlačují funkci imunitního systému, potencionálně způsobují plynatost, nadýmání a zpomalují proces trávení, přičemž významně snižují vstřebávání živin a zpomalují metabolismus
• problematika zdraví střev byla dříve tabuizována, mnoho se o ní nehovořilo, i dodnes se pro mnoho lidí toto téma zdá „společensky nepřijatelné“ k diskuzi, upřímně kdo z nás se svými známými hovoří o tom, že by měl zácpu, průjem, či jiné problémy s trávením
• podstatně více se o střevech začalo hovořit v souvislosti s rakovinou tlustého střeva a konečníku, kde bohužel patří Česká republika k zemím s největším výskytem tohoto onemocnění na světě v přepočtu na počet obyvatel.

 

Strava, stress, ostatní faktory mající vliv na zdraví střev
• střeva jsou ovlivněna stravou, kterou konzumujeme a to co jíme, může mít významný vliv na naše zdraví
• bohužel, v posledních 20 letech se výrazně změnily naše stravovací návyky, byli a jsme neustále svědky velkého boomu tzv. „fastfoodů“, které nám servírují stravu doslova „přecpanou“ tuky a absolutně bez vlákniny
• vláknina je při tom životně důležitá pro zdraví střev
• člověk by měl denně zkonzumovat 25-35 g vlákniny, nejlépe ze zeleniny a ovoce, ovšem praxe ja taková, že v průměru přijmeme v potravě sotva polovinu této dávky (potom není divu, že v některých zemích západní Evropy existují v některých nemocnicích dokonce i oddělelní pro léčbu zácpy dětí do věku 6 let)
• ostatní faktory jako jsou stres, jiné zdravotní problémy, užívání léků, stárnutí mají za následek, že trávicí ústrojí nepracuje tak, jak by mělo a proto také mezi nejprodávanější produkty v lékárnách patří přípravky na podporu trávení
• velmi často konzumujeme stravu ve spěchu, nedostatečně jídlo žvýkáme a to děláme velkou chybu. Žvýkání potravy je první částí trávicího procesu, kterou podceňujeme. Dobré zvlhčení potravy je důležité, aby se spojily trávicí enzymy s potravou. Tyto enzymy totiž rozkládají sacharidy a tak pomáhají ke strávení živin z potravy
• v souvislosti se žvýkáním potravy je nutno se zmínit také o tom, kdy a jak jídlo zapíjet. Ideální by bylo, kdybchom se dobře napili ještě před konzumací jídla, tj. asi 25-30 minut před jídlem. Nadměrné pití tekutin během konzumace totiž může rozředit trávicí enzymy a tím bránit dobrému trávení. Samozřejmě, tak jako ve všem, musí i zde být jakási rovnováha, čili nelze říct, že bychom neměli během jídla nic pít, ovšem měli bychom toto pití omezit na minimum.
• Potrava, která zůstane nestrávena, se v tlustém střevě může stát fakticky dráždivým prvkem
• Co se týče konzumace potravin z mouky, především pak pšeničné, měla by být tato konzumace omezená. Příjem pšeničného lepku je považován za jednu z příčin střevních problémů. Naše trávicí ústrojí není zvyklé ani stvořenu k tomu, abychom konzumovali zpracované bílé pečivo.

 

Jak tedy pomáhat udržovat střeva čistá a v dobré kondici?
• Jak již bylo zmíněno velký význam má pro nás vláknina. Naši předci měli ve stravě podstatně více vlákniny než máme dnes my především proto, že konzumovali daleko více zeleniny a ovoce a jedli celozrnný chleba a tak je vhodné příjem vlákniny dnes doplňovat i z jiných zdrojů
• Naše trávicí ústrojí obsahuje miliardy přátelských baktérií, které hrají důležitou roli v udržování imunitního systému a v trávení potravy. Tyto přátelské baktérie jsou známy pod názvem probiotika. Vlivem různých faktorů jako je nesprávná strava, stres, nemoci a užívání různých léků, především antibiotik apod., dochází často k úbytku těchto probiotik v trávicím ústrojí ve prospěch různých patogenních bakterií, tento jev označujeme jako dysbióza
• Aby se probiotika takto ztracená mohla opět do trávicího ústrojí dostat, musíme je často doplnit ve formě různých potravních doplňků a důležité je společně s těmito probiotiky doplnit také tzv. prebiotika (např. inulín), která tvoří živnou půdu pro úspěšné množení probiotik ve střevech a tak se podporuje možnost nastolení opětovné rovnováhy střevní mikroflóry. Hlavními zdroji těchto prebiotik je zelenina jako cibule, pórek, česnek, artyčok či čekanka. V této zelenině se obecně nachází v menším množství, proto se v potravních doplňcích používá jejich koncentrovaná forma.


A všechny tyto složky obsahuje právě LEPICOL - Tři v jednom
• Je podstatné zmínit, že Lepicol je jedinečný přípravek obsahující všechny tři právě zmíněné složky, tedy vlákninu, probiotika a prebiotika a hovoříme tudíž o tzv. synbiotiku a že všechny tyto složky jsou ve vyvážené kombinaci. Pokud by kteroukoliv z těchto složek neobsahoval jeho účinek by byl menší.
• Pokud jde o vlákninu, tu tvoří vláknina z osemení jitrocele indického, známého pod názvem psyllium. Psyllium můžeme označit za „rolls royce“ mezi vlákninami. Po smíchání s vodou vytvoří velmi jemný gel, který šetrně a velmi účinně čistí střevní stěny a odstraňuje nestrávené zbytky ze střev. Psyllium je skvělé v tom, že funguje jak u zácpy tak i průjmů.
• Lepicol obsahuje 5 kmenů probiotických kultur (laktobacily a bifidobakterie) a to v množství 2 miliardy KTJ/gram (minimální účinná dávka u probiotik se udává většinou v řádech 100 miliónů KTJ/gram). Přípravek Lepicol byl hodnocen českou Společností pro probiotika a prebiotika a bylo potvrzeno, že skutečně obsahuje deklarovné množství probiotických kmenů (v současné době jako jeden ze tří výrobků na našem trhu)
• Lepicol také obsahuje prebiotickou vlákninu inulín, která, jak již bylo zmíněno, má významný vliv na růst a rozmnožování probiotických bakterií ve střevech. Inulín použitý v Lepicolu je extrahován z kořene čekanky
• V nabídce máme také přípravek Lepicol plus, který obsahuje navíc směs rostlinných trávicích enzymů a je vhodný zejména pro lidi trpící úpornou zácpou, pro starší lidi, protože u starších lidí dochází k poklesu tvorby těchto enzymů a mohou mít problémy s trávením zejména masa či kořeněných jídel.

 

Konzumace Lepicolu
• Lepicol je buď ve formě prášku, či tobolek
• Příprava je jednoduchá: dvě kávové lžičky (cca 10g) se rozmíchají v 1 dcl vody, pouze mírně zamícháme a okamžitě vypijeme. Nenecháváme dlouho odstát, protože vláknina nasakuje a vodu a houstne, takže konzumace je potom obtížnější. Aby vláknina mohla dobře vykonávat svou práci ve střevech, potřebuje být dostatečně vlhká, proto musí tuto dávku ještě zapít alespoň 3 dcl vody. Nezapomeňte na dostatečný příjem tekutiny, je to velmi důležité!

 

Nabídka je platná od data vysílání 30 dní.

 

Staňte se fanoušky Loskutáka na Facebooku

Halloweenská tykev

RECEPT: Jednoduché pečené tykve »

Halloween už je skoro za dveřmi. Lámete si hlavu, co udělat se zbytkem vydlabané dýně? Nezoufejte a zkuste třeba tento zajímavý recept na zapečené houby s dýní. Máme pro vás celý postup. více»
aerodynamický deštník - 1

Sítotisk na deštníky s pružnými barvami »

Nudí vás obyčejné deštníky? Ozdobte si je dle libosti a zpříjemněte si alespoň malinko deštivý den. Jak na to, vám ukáže tato reportáž. více»
Kamna a dříví

Výkonná kanadská kamna »

Topení v kamnech na dřevo má mnoho výhod. Příjemné sálavé teplo nejen krásně zahřeje, ale pohled na plápolající oheň potěší i na duši. Už jste slyšeli o kanadských kamnech? Představíme vám je a povíme si, jak je správně vybrat. více»
ionizátor a čistička vzduchu

Jak mít doma čistý vzduch? Vyzkoušejte čističku vzduchu! »

Chcete-li správně pečovat o domácí prostředí, pak se musíte starat i o správnou vlhkost, teplotu a čistotu vzduchu. Podívejte se, na co byste si při výběru měli dát pozor! více»
Slaměný panák

Krásná dekorace nejen do bytu: Vytvořte si slaměného panáka »

Věděli jste, že se slámy lze tvořit rozmanité dekorace i figuríny? Zajímá vás, jak na to? Podívejte se na video a budete mít o zábavu postaráno a k tomu i krásné dekorace. více»
7 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

sisi 17:13 07.12.2012
Lepicol vřele doporučuji,měla jsem problémy s vyprázdňováním a po užívání (již 4 krabičky po 180 ks) už nemám problémy. Večer ještě používám 1 ks Faktu - čípky a jsem bez problémů. D o p o r u č u j i !!!!!!!!!!!!!!!
Ladka 13:54 21.02.2011
Dekuji Tv nova za informaci k tomuto vyrobku.Doufam ze mi pomuze.
Ladka