Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Maté plné zuby kupovaných nedobrých a nekvalitních kečupů? Udělejte si domácí! Vůbec to není těžké. Petr Rychlý vám poradí, společně ho hravě zvládnete a výsledek si oblíbíte.

RECEPT: Domácí kečup

Vložit video na:

Maté plné zuby kupovaných nedobrých a nekvalitních kečupů? Udělejte si domácí! Vůbec to není těžké. Petr Rychlý vám poradí, společně ho hravě zvládnete a výsledek si oblíbíte.

V kastrolu rozpustíme cukr, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, rajčata a oloupaná jablka bez jádřinců. Osolíme a promícháme. Přidáme hřebíček, skořici, feferonku, ocet a zalijeme vodou. Dusíme cca 1,5 hod. Musí nám vzniknout konzistentní hmota. Tu potom přecedíme, je to lepší než mixovat pro zachování barvy.

Ocet a cukr slouží jako přírodní konzervant. Pro dlouhodobější uchování, kečup dáme do vyvařených sklenic a zavaříme při 80 °C cca 20 minut.


Potřebujeme:

Rajčata 2 kg
Jablka 0,7 kg
Cibule 1 kg
Rajčatový protlak 3 polévkové lžíce
Vinný červený ocet 3 polévkové lžíce
Hřebíček 2 ks
Skořice špetka
Voda cca 2-2,5 l
Sůl
- kdo má rád ostřejší, přidá 1ks feferonky

Loskuták: Domácí kečup
(Foto: Nova.cz)

 



Loskuták: Potočnice

Potočnice: léčivka i lahůdková listová zelenina »

Potočnice lékařská, někdy také řeřicha potoční, se od mladší doby kamenné používá jako potravina a známé je i její využití jako léčivky. Dnes se řadí i mezi pochoutkovou zeleninu. Zjistěte o ní více a pěstujte ji doma. více»
Loskuták: Salát s vodnicí

RECEPT: Salát s vodnicí, zauzeným pstruhem a křenovou šlehačkou »

Co takhle zkusit něco, co až tak neznáte? Neznamená to, že vám to nemusí chutnat! Uzený pstruh s vodnicí, která chuťově připomíná mix ředkvičky a kedlubny je správnou volbou. Tato kombinace mile překvapí, tak do toho. více»
Loskuták: 646. díl - 3

RECEPT: Jehněčí mleté s čerstvými bylinkami, česnekovým zákysem a pikantním kuskusem »

Takhle kombinace chutí vás uchvátí, prostě musíte vyzkoušet! více»
Loskuták - 643. díl - 3

Zvířátka z polínek »

Pokud vám při prořezu zahrady zbydou různě silná polínka, můžete poprosit silnější polovičku, aby vám z nich nařezala různě dlouhé části – placky, dílky protože z nich vyrobíte úžasné dekorace pro váš dům i zahradu! Podívejte se. více»
Loskuták - 643. díl - 2

RECEPT: Kuřecí kari s bambusem »

Snadné, rychlé, zdravé a s vůní i chutí, kterou si prostě zamilujete. Tak vyzkoušejte tento skvělý recept. více»
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

melicharek.v 17:49 25.09.2017
Kolik cukru?