Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Takhle kombinace chutí vás uchvátí, prostě musíte vyzkoušet!

RECEPT: Jehněčí mleté s čerstvými bylinkami, česnekovým zákysem a pikantním kuskusem

Vložit video na:

Takhle kombinace chutí vás uchvátí, prostě musíte vyzkoušet!

Potřebujeme:
400 g jehněčího mletého masa
2 ks vejce
česnek
majoránku
tymián
listovou petržel
zauzenou sůl, pepř

Na česnekový zákys:
3 lžíce měkkého tvarohu
3 lžíce zakysané smetana
3 stroužky česneku
petrželku
sul, pepř

 

Mleté maso smícháme s utřeným česnekem se zauzenou solí, nasekanými bylinkami a vajíčkem. Důkladně promícháme. Poté vytvarujeme šištičky, které dáme na jehlu nebo špejli a pečeme v troubě na pečícím papíru cca 15 - 20 minut při 160 °C.

Česnek utřeme se solí a přidáme ho do zakysané smetany s tvarohem. Opepříme, promícháme a poté přidáme nadrobno nasekanou pažitku.

RECEPT: Jehněčí mleté s čerstvými bylinkami, česnekovým zákysem a pikantním kuskusem
(Foto: TV Nova)


Námět: Zdeněk Samec




Loskuták: Potočnice

Potočnice: léčivka i lahůdková listová zelenina »

Potočnice lékařská, někdy také řeřicha potoční, se od mladší doby kamenné používá jako potravina a známé je i její využití jako léčivky. Dnes se řadí i mezi pochoutkovou zeleninu. Zjistěte o ní více a pěstujte ji doma. více»
Loskuták: Salát s vodnicí

RECEPT: Salát s vodnicí, zauzeným pstruhem a křenovou šlehačkou »

Co takhle zkusit něco, co až tak neznáte? Neznamená to, že vám to nemusí chutnat! Uzený pstruh s vodnicí, která chuťově připomíná mix ředkvičky a kedlubny je správnou volbou. Tato kombinace mile překvapí, tak do toho. více»
Loskuták - 643. díl - 3

Zvířátka z polínek »

Pokud vám při prořezu zahrady zbydou různě silná polínka, můžete poprosit silnější polovičku, aby vám z nich nařezala různě dlouhé části – placky, dílky protože z nich vyrobíte úžasné dekorace pro váš dům i zahradu! Podívejte se. více»
Loskuták - 643. díl - 2

RECEPT: Kuřecí kari s bambusem »

Snadné, rychlé, zdravé a s vůní i chutí, kterou si prostě zamilujete. Tak vyzkoušejte tento skvělý recept. více»
Výchovný řez stromů

Řez stromů v předjaří »

V této reportáži vám objasníme, které stromy lze prořezávat na sklonku zimy a vysvětlíme, na které je brzy a proč. Samozřejmě vám postup řezu ukážeme a pohovoříme i o vhodném nářadí, které nám práci ulehčí. více»
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře