RECEPT: Jehněčí mleté s čerstvými bylinkami, česnekovým zákysem a pikantním kuskusem

Publikováno 25. 3. 2017
Zdroj: TV Nova

Takhle kombinace chutí vás uchvátí, prostě musíte vyzkoušet!

Potřebujeme:
400 g jehněčího mletého masa
2 ks vejce
česnek
majoránku
tymián
listovou petržel
zauzenou sůl, pepř

Na česnekový zákys:
3 lžíce měkkého tvarohu
3 lžíce zakysané smetana
3 stroužky česneku
petrželku
sul, pepř

 

Mleté maso smícháme s utřeným česnekem se zauzenou solí, nasekanými bylinkami a vajíčkem. Důkladně promícháme. Poté vytvarujeme šištičky, které dáme na jehlu nebo špejli a pečeme v troubě na pečícím papíru cca 15 - 20 minut při 160 °C.

Česnek utřeme se solí a přidáme ho do zakysané smetany s tvarohem. Opepříme, promícháme a poté přidáme nadrobno nasekanou pažitku.

RECEPT: Jehněčí mleté s čerstvými bylinkami, česnekovým zákysem a pikantním kuskusem
Zdroj: TV Nova


Námět: Zdeněk Samec


Nova.cz