Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Zcela originální recept a bezesporu výtečný! Zkuste něco jiného!

RECEPT: Kedlubnové zelí a karotkové knedlíky

Recept: Kedlubnové zelí a karotkové knedlíky

Vložit video na:

Zcela originální recept a bezesporu výtečný! Zkuste něco jiného!

KAROTKOVÉ KNEDLÍKY

Housky nakrájíme na kostičky, půlku másla necháme rozpustit a vmícháme do housek, ty upečeme do mírně zlatavé barvy v troubě při 160 – 180 °C, 3 až 5 minut. Mrkve oloupané a nakrájené uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a rozmixujeme z nich pyré se zbytkem másla. Pyré zamícháme do housek, přidáme koření a rozšlehané žloutky, na konci sníh z bílků. Potom tvarujeme podlouhlé knedlíky v potravinářské folii a vaříme v páře 25 minut. Celý pokrm podáváme s pečeným vepřovým masem.

Na karotkové knedlíky potřebujeme:
8 ks housek, jeden den staré
3 ks vajec
3 – 4 ks karotky
200 g másla
muškátový oříšek, sůl, pepř

Loskuták: Kedlubnové zelí a karotkové knedlíky
(Foto: Nova.cz)


KEDLUBNOVÉ ZELÍ

Oloupané kedlubny nakrájíme na nudličky. V kastrůlku rozpustíme na kostičky nakrájený špek, na ten hodíme na kostičky nakrájenou cibuli, lehce orestujeme. Přidáme jablečný ocet a pozvolna dusíme cca 15 minut, dokud se tekutina ze dvou třetin neodvaří.

Potřebujeme:
3 - 4 ks kedlubny
1 ks cibule
100 g slaniny, špeku
jablečný ocet
sůl, pepř, cukr

 

 




Rady ptáka Loskutáka

NEJNOVĚJŠÍ DÍL: Rady ptáka Loskutáka - 27. 5. 2017 »

Rady ptáka Loskutáka - 4. 3. 2017 více»
Veverka a oříšek

Chov veverek »

Předvedeme si poměrně netradiční chovatelský obor – a sice chov veverek. Dotkneme se témat typu prostory pro chov, krmivo, možnost ochočení. Pohovoříme i o tom, jak moc jsou, či nejsou veverky mírumilovnými tvory. více»
Vytvořte si ze zahrádky lékárničku

Bylinné sirupy »

Jaro je bohaté na řadu bylin, které mají mnoho prospěšných látek včetně vitaminů a minerálů a nemusíme je užívat výhradně v nemoci. Jednou z možností je výroba domácího bylinného sirupu. více»
Loskuták: Telecí steak s chřestem

RECEPT: Telecí steak s chřestem a holandskou omáčkou »

Vyzkoušejte si tradiční francouzskou kuchyni. Recept je známý už od 18. století, když byl vytvořen osobním kuchařem Napoleona a Ludvíka XVIII. Dnes vám ovšem postup ukáže král všech kutilů Petr Rychlý. více»
Penny Market: Sadu sklenic Home made

VYHRAJTE sadu sklenic Home made od Penny Market »

Soutěžte o sadu italských kuchyňských sklenic vhodných k zavařování, servírování i skladování potravin. Je to snadné. více»
1 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře