Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Co takhle zkusit něco, co až tak neznáte? Neznamená to, že vám to nemusí chutnat! Uzený pstruh s vodnicí, která chuťově připomíná mix ředkvičky a kedlubny je správnou volbou. Tato kombinace mile překvapí, tak do toho.

RECEPT: Salát s vodnicí, zauzeným pstruhem a křenovou šlehačkou

Vložit video na:

Co takhle zkusit něco, co až tak neznáte? Neznamená to, že vám to nemusí chutnat! Uzený pstruh s vodnicí, která chuťově připomíná mix ředkvičky a kedlubny je správnou volbou. Tato kombinace mile překvapí, tak do toho.

Listy salátu propereme, okapeme a necháme v lednici. Vyšleháme šlehačku a lehce ji smícháme s najemno nastrouhaným křenem (těsně před podáváním). Vodnici oloupeme, nakrájíme na kostky nebo trojhránky a povaříme 2 až 4 minuty v zeleninovém vývaru. Poté osušíme na utěrce a opečeme osolenou a opepřenou na másle. Listy smícháme s křenovou šlehačkou, ale předtím je zakápneme citrónem a lehce osolíme, promícháme. Vajíčko uvaříme 8 minut v osolené vodě.

Potřebujeme:

100 g uzeného pstruha
2 ks vodnice
3 druhy salátu (polníček, rukolu, římský)
šlehačku
1PL čerstvého nastrouhaného křenu
1 vejce
1 citrón
1 PL másla, sůl


Loskuták: Salát s vodnicí
(Foto: Nova.cz)

 



Loskuták: Potočnice

Potočnice: léčivka i lahůdková listová zelenina »

Potočnice lékařská, někdy také řeřicha potoční, se od mladší doby kamenné používá jako potravina a známé je i její využití jako léčivky. Dnes se řadí i mezi pochoutkovou zeleninu. Zjistěte o ní více a pěstujte ji doma. více»
Loskuták: 646. díl - 3

RECEPT: Jehněčí mleté s čerstvými bylinkami, česnekovým zákysem a pikantním kuskusem »

Takhle kombinace chutí vás uchvátí, prostě musíte vyzkoušet! více»
Loskuták - 643. díl - 3

Zvířátka z polínek »

Pokud vám při prořezu zahrady zbydou různě silná polínka, můžete poprosit silnější polovičku, aby vám z nich nařezala různě dlouhé části – placky, dílky protože z nich vyrobíte úžasné dekorace pro váš dům i zahradu! Podívejte se. více»
Loskuták - 643. díl - 2

RECEPT: Kuřecí kari s bambusem »

Snadné, rychlé, zdravé a s vůní i chutí, kterou si prostě zamilujete. Tak vyzkoušejte tento skvělý recept. více»
Výchovný řez stromů

Řez stromů v předjaří »

V této reportáži vám objasníme, které stromy lze prořezávat na sklonku zimy a vysvětlíme, na které je brzy a proč. Samozřejmě vám postup řezu ukážeme a pohovoříme i o vhodném nářadí, které nám práci ulehčí. více»
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře