RECEPT: Salát s vodnicí, zauzeným pstruhem a křenovou šlehačkou

Publikováno 4. 11. 2017
Zdroj: TV Nova

Co takhle zkusit něco, co až tak neznáte? Neznamená to, že vám to nemusí chutnat! Uzený pstruh s vodnicí, která chuťově připomíná mix ředkvičky a kedlubny je správnou volbou. Tato kombinace mile překvapí, tak do toho.

Listy salátu propereme, okapeme a necháme v lednici. Vyšleháme šlehačku a lehce ji smícháme s najemno nastrouhaným křenem (těsně před podáváním). Vodnici oloupeme, nakrájíme na kostky nebo trojhránky a povaříme 2 až 4 minuty v zeleninovém vývaru. Poté osušíme na utěrce a opečeme osolenou a opepřenou na másle. Listy smícháme s křenovou šlehačkou, ale předtím je zakápneme citrónem a lehce osolíme, promícháme. Vajíčko uvaříme 8 minut v osolené vodě.

Potřebujeme:

100 g uzeného pstruha
2 ks vodnice
3 druhy salátu (polníček, rukolu, římský)
šlehačku
1PL čerstvého nastrouhaného křenu
1 vejce
1 citrón
1 PL másla, sůl


Loskuták: Salát s vodnicí
Zdroj: Nova.cz

 

Nova.cz