Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Mnozí z nás neví, jak si chutně připravit lilek, proto jej z jídelníčku často vynechávají, a to je škoda. S Petrem Rychlým se nyní můžete naučit jeden zajímavý recept, který výborně spojuje chuť lilku s kapiemi a kuřecím masem.

RECEPT: Salát z pečeného lilku, kapií s grilovaným kuřetem

Vložit video na:

Mnozí z nás neví, jak si chutně připravit lilek, proto jej z jídelníčku často vynechávají, a to je škoda. S Petrem Rychlým se nyní můžete naučit jeden zajímavý recept, který výborně spojuje chuť lilku s kapiemi a kuřecím masem.

Papriky potřeme olivovým olejem, posolíme a vcelku pečeme 10-12 minut v troubě při teplotě 180 °C, dokud se jim nezačnou dělat nahnědlé puchýřky. Poté papriky vyndáme a vložíme je do igelitového sáčku a zavřeme. Proč? Protože se zapaří a lépe se pak loupou. Papriky cca po 5-10 minutách vyndáme z pytlíku, oloupeme a zbavíme semínek.

Plátky lilku osolíme, osušíme a ugrilujeme nebo upečeme do zlatavé barvy spolu s lilkem a stroužky česneku a cibulí na kolečka.

Lilek a papriku pokrájíme na větší kusy, stroužky česneku rozmáčkneme nožem, rozsekáme a přidáme k lilku, paprice a cibuli. Lehce osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, citronem a promícháme. Podáváme s filírovaným kuřecím prsem pečeným s kůží.

Potřebujeme:
Lilek 1-2 ks
Kapie žlutá 1 ks
Kapie červená 1 ks
Česnek 2 stroužky
Salátová cibule 1 ks
Citron
Olivový olej
Sůl, pepř


Loskuták: Salát z lilku
(Foto: Nova.cz)

 



Loskuták: Potočnice

Potočnice: léčivka i lahůdková listová zelenina »

Potočnice lékařská, někdy také řeřicha potoční, se od mladší doby kamenné používá jako potravina a známé je i její využití jako léčivky. Dnes se řadí i mezi pochoutkovou zeleninu. Zjistěte o ní více a pěstujte ji doma. více»
Loskuták: Salát s vodnicí

RECEPT: Salát s vodnicí, zauzeným pstruhem a křenovou šlehačkou »

Co takhle zkusit něco, co až tak neznáte? Neznamená to, že vám to nemusí chutnat! Uzený pstruh s vodnicí, která chuťově připomíná mix ředkvičky a kedlubny je správnou volbou. Tato kombinace mile překvapí, tak do toho. více»
Loskuták: 646. díl - 3

RECEPT: Jehněčí mleté s čerstvými bylinkami, česnekovým zákysem a pikantním kuskusem »

Takhle kombinace chutí vás uchvátí, prostě musíte vyzkoušet! více»
Loskuták - 643. díl - 3

Zvířátka z polínek »

Pokud vám při prořezu zahrady zbydou různě silná polínka, můžete poprosit silnější polovičku, aby vám z nich nařezala různě dlouhé části – placky, dílky protože z nich vyrobíte úžasné dekorace pro váš dům i zahradu! Podívejte se. více»
Loskuták - 643. díl - 2

RECEPT: Kuřecí kari s bambusem »

Snadné, rychlé, zdravé a s vůní i chutí, kterou si prostě zamilujete. Tak vyzkoušejte tento skvělý recept. více»
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře