Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

70 dkg pokrájených čerstvých hub 3 celá vejce 10 rohlíků 4 lžíce mléka 1 velká cibule 8 - 10 stroužků česneku kousek másla kmín sůl pepř vegeta major...

Houbovník

70 dkg pokrájených čerstvých hub
3 celá vejce
10 rohlíků
4 lžíce mléka
1 velká cibule
8 - 10 stroužků česneku
kousek másla
kmín
sůl
pepř
vegeta
majoránka
Houby podusíme ve vlastní šťávě (nesolíme).
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme celá vejce, sůl, kmín, pepř, trochu vegety, majoránku, utřený česnek a mléko. Promícháme, přidáme dušené houby, cibuli a řádně znovu promícháme (nejlépe rukama). Rozprostřeme na vymazaný pekáč, navrch dáme kousek másla a asi 30 minut pečeme v předehřáté troubě.

Loskuták - 618. díl - 6

Recept: Recept: Marinovaná prsa s kuskusovým salátem »

Připravte si s námi krůtí prsa marinovaná v citrónovém tymiánu s kuskusovým salátem s tomaty. více»
Loskuták - 614. dil - 4

Dietní Recept: Fit cheesecake »

V misce smíchejte vanilkový pudink se studeným mlékem, přidejte tvaroh a rozmíchejte. Do směsi přidejte ztužovač rozředěný ve studené vodě. Připravte si dortovou formu, kterou pokryjte vrstvou tvarohovopudinkové směsi. Na směs poklaďte sušenky a ovoce. Natřete zbylou směsí a opět poklaďte ovoce, které můžete ještě přelít rozpuštěnou želatinou. Dort nechte ideálně přes noc vychladit v ledničce. více»
Loskuták - 614. dil - 3

Dietní Recept: Bulgur se zeleninou a tuňákem »

Připravte bulgur dle návodu ve vývaru z ½ kostky bujonu bez soli. Mezitím oloupejte, nakrájejte na kostičky cibulku a orestujte ji. Přidejte k ní česnek, špenát, nakrájené zelí a cherry rajčata a vše poduste. Poté přidejte tuňáka a nechte jej prohřát. Přidejte bulgur a postrouhejte sýrem. více»
Loskuták - 613. díl - 6

Recept: Krémové rizoto s jarní zeleninou, ztraceným vejcem a parmezánem »

V kastrůlku na olivovém oleji zlehka osmahneme šalotku a rýži, kterou nepropíráme. Zalijeme vínem a stále mícháme až se víno odpaří. Trochu osolíme a opepříme a přiléváme vývar a stále na mírném plameni mícháme dokud není rýže ,,aldente“ na skus. Poté stáhneme z plamene a vmícháme máslo a 2/3 parmezánu. Poté orestovanou zeleninu (mrkev, petržel, celer na nudličky, kapustičky na půlky a lusky celé). Dáme vařit vodu s octem a solí. Když přivedeme vodu k varu, vyklepneme do ní vejce opatrně a lžící zabalíme žloutek do bílku a vaříme 4 minuty. Poté vejce přendáme na naservírované rizoto a lehce rozkrojíme, posypeme zbytkem parmezánu a zasypeme sekanou pažitkou. více»
Loskuták - 612. díl - Recept: Uzené

Recept: Domácí uzené s mačkaným bramborem, kopřivami a škvarky »

Zprvu si připravíme maso: Veškeré ingredience dáme do hrnce i s uzeným masem a vaříme na mírném plameni doměkka. Mezitím si připravíme brambory: Kopřivy spaříme horkou vodou, okapeme a nesekáme nahrubo. Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kopřivy a lehce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané škvarky a smetanu. Promícháme a přidáme vařené brambory a rozmačkáme šťouchadlem. více»
0 hlasů
Vaše hodnocení