Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Dnes si ukážeme, jak připravit jehněčí maso tak, aby bylo správně propečené a šťavnaté.

Velikonoční recept – jehněčí hřbet

Vložit video na:

Dnes si ukážeme, jak připravit jehněčí maso tak, aby bylo správně propečené a šťavnaté.

 

Ingredience:
600 g vykostěného jehněčího hřbetu
3 lžíce olivového oleje
2 plátky toastového chleba
2 lžíce hořčice
2 lžičky medu
2 lžíce posekaných bylinek – tymián, rozmarýn
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce nasekaných ořechů
1 kg nových brambor
1 lžíce petržele
1 lžíce másla
500 g růžičkové kapusty
50 g slaniny
1 lžíce másla
100 ml bílého vína

 


Postup:
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na jedné lžíci oleje. Poté je vyjmeme a zchladíme. Toustový chléb rozmixujeme spolu s bylinkami, olejem, ořechy a medem. Hřbet potřeme hořčicí a směsí. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 10–15 minut, podle velikosti masa. Poté vyjmeme a necháme na teple zatáhnout.

Brambory uvaříme a na másle opečeme. Posypeme petrželkou. Růžičkovou kapustu rozebereme na listy, blanšírujeme, osolíme, opepříme a podusíme na víně.
 

Věděli jste? 
Blanšírování znamená spaření potravin ve vroucí vodě. Tímto způsobem se uvolní chuť, uchová barva a zničí bakterie.  


Přečtěte si také:

Zvěřina na smetaně se šípkovou omáčkou
Jehněčí kolínko s bramborovou kaší
Sekaná pečeně
 
 

Diskutujte



Loskuták - 614. dil - 4

Dietní Recept: Fit cheesecake »

V misce smíchejte vanilkový pudink se studeným mlékem, přidejte tvaroh a rozmíchejte. Do směsi přidejte ztužovač rozředěný ve studené vodě. Připravte si dortovou formu, kterou pokryjte vrstvou tvarohovopudinkové směsi. Na směs poklaďte sušenky a ovoce. Natřete zbylou směsí a opět poklaďte ovoce, které můžete ještě přelít rozpuštěnou želatinou. Dort nechte ideálně přes noc vychladit v ledničce. více»
Loskuták - 614. dil - 3

Dietní Recept: Bulgur se zeleninou a tuňákem »

Připravte bulgur dle návodu ve vývaru z ½ kostky bujonu bez soli. Mezitím oloupejte, nakrájejte na kostičky cibulku a orestujte ji. Přidejte k ní česnek, špenát, nakrájené zelí a cherry rajčata a vše poduste. Poté přidejte tuňáka a nechte jej prohřát. Přidejte bulgur a postrouhejte sýrem. více»
Loskuták - 613. díl - 6

Recept: Krémové rizoto s jarní zeleninou, ztraceným vejcem a parmezánem »

V kastrůlku na olivovém oleji zlehka osmahneme šalotku a rýži, kterou nepropíráme. Zalijeme vínem a stále mícháme až se víno odpaří. Trochu osolíme a opepříme a přiléváme vývar a stále na mírném plameni mícháme dokud není rýže ,,aldente“ na skus. Poté stáhneme z plamene a vmícháme máslo a 2/3 parmezánu. Poté orestovanou zeleninu (mrkev, petržel, celer na nudličky, kapustičky na půlky a lusky celé). Dáme vařit vodu s octem a solí. Když přivedeme vodu k varu, vyklepneme do ní vejce opatrně a lžící zabalíme žloutek do bílku a vaříme 4 minuty. Poté vejce přendáme na naservírované rizoto a lehce rozkrojíme, posypeme zbytkem parmezánu a zasypeme sekanou pažitkou. více»
Loskuták - 612. díl - Recept: Uzené

Recept: Domácí uzené s mačkaným bramborem, kopřivami a škvarky »

Zprvu si připravíme maso: Veškeré ingredience dáme do hrnce i s uzeným masem a vaříme na mírném plameni doměkka. Mezitím si připravíme brambory: Kopřivy spaříme horkou vodou, okapeme a nesekáme nahrubo. Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kopřivy a lehce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané škvarky a smetanu. Promícháme a přidáme vařené brambory a rozmačkáme šťouchadlem. více»
Loskuták - 611. díl - 1

Recept: Jarní salát s hořčičným dresinkem, bramborem a slaninou »

Žampiony omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme restovat. V průběhu restování žampiony osolíme a opepříme, na konci restování je stáhneme z plamene a zakápneme citrónem. Přidáme máslo a hrst petržele. Brambory opečeme na pánvi nebo v troubě na půlky rozkrojené, osolené a opepřené. Pokud pečeme v troubě, přidáme k nim plátky slaniny. Hořčici smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, smetanou, citrónem a vyšleháme. Oprané a natrhané listy salátu zlehka smícháme s dresinkem, přendáme na talíř, přidáme žampiony, brambory a navrch slaninu. více»
3 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Jehněčí maso 03:19 29.01.2010
Prodáváme čerstvé jehněčí maso, telecí maso a mléčná selata z českých chovů. Video recepty, jehněčí recepty a restaurace v Praze. Přehledný e-Shop. Maso na rauty, firemní akce, grilování a pro catering. Rozvoz objednávek msa domů i do restaurací po Praze a blízkém okolí. Ostatní regiony na domluvě. Jsme na Facebooku a YouTube! http://www.jehnecimaso.cz