Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Recept od čtenáře. (Autor: Johny5)

Vianočná kapustnica

Recept od čtenáře. (Autor: Johny5)

Suroviny:
1,5 kg kyslej sudovej kapusty
1 PL rasce (PL = polievková lyžica)
2 PL mletej sladkej červenej papriky
6 strúčikov cesnaku
2 kocky masoxu
3/4 hrnčeka sušených húb (dubáky, kozáky, suchohríby)
špetka tymiánu
špetka mletého nového korenia
špetka mletého čierneho korenia
2 ks bobkový list
3 ks klobásy
4 PL hladkej múky
1 ks smotana do kávy v prášku
1 PL soľ (zarovnaná polievková lyžica)
cukor (podľa potreby)


Postup:
Do hrnčeka dáme sušené huby a zalejeme ich vlažnou vodou (necháme namočené asi 15 min.). Do polovice veľkého hrnca (5 l) dáme vodu, pridáme v studenej vode (2x) premytú pokrájanú kyslú kapustu, rascu, mletú červenú papriku, pokrájaný alebo prelisovaný cesnak, tymián, korenie, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, huby, soľ, masox a necháme variť 2 hodiny. Potom si v studenej vode rozmiešame hladkú múku a cez sitko vylejeme do polievky. Postupne prášime po povrchu sušenú smotanu a za stáleho miešania chvíľu povaríme na miernom ohni. Pre tých, ktorí majú radšej menej kyslú pridáme cukor.


Podávame s cesnakovým posúchom alebo chlebom.


Loskuták - 614. dil - 4

Dietní Recept: Fit cheesecake »

V misce smíchejte vanilkový pudink se studeným mlékem, přidejte tvaroh a rozmíchejte. Do směsi přidejte ztužovač rozředěný ve studené vodě. Připravte si dortovou formu, kterou pokryjte vrstvou tvarohovopudinkové směsi. Na směs poklaďte sušenky a ovoce. Natřete zbylou směsí a opět poklaďte ovoce, které můžete ještě přelít rozpuštěnou želatinou. Dort nechte ideálně přes noc vychladit v ledničce. více»
Loskuták - 614. dil - 3

Dietní Recept: Bulgur se zeleninou a tuňákem »

Připravte bulgur dle návodu ve vývaru z ½ kostky bujonu bez soli. Mezitím oloupejte, nakrájejte na kostičky cibulku a orestujte ji. Přidejte k ní česnek, špenát, nakrájené zelí a cherry rajčata a vše poduste. Poté přidejte tuňáka a nechte jej prohřát. Přidejte bulgur a postrouhejte sýrem. více»
Loskuták - 613. díl - 6

Recept: Krémové rizoto s jarní zeleninou, ztraceným vejcem a parmezánem »

V kastrůlku na olivovém oleji zlehka osmahneme šalotku a rýži, kterou nepropíráme. Zalijeme vínem a stále mícháme až se víno odpaří. Trochu osolíme a opepříme a přiléváme vývar a stále na mírném plameni mícháme dokud není rýže ,,aldente“ na skus. Poté stáhneme z plamene a vmícháme máslo a 2/3 parmezánu. Poté orestovanou zeleninu (mrkev, petržel, celer na nudličky, kapustičky na půlky a lusky celé). Dáme vařit vodu s octem a solí. Když přivedeme vodu k varu, vyklepneme do ní vejce opatrně a lžící zabalíme žloutek do bílku a vaříme 4 minuty. Poté vejce přendáme na naservírované rizoto a lehce rozkrojíme, posypeme zbytkem parmezánu a zasypeme sekanou pažitkou. více»
Loskuták - 612. díl - Recept: Uzené

Recept: Domácí uzené s mačkaným bramborem, kopřivami a škvarky »

Zprvu si připravíme maso: Veškeré ingredience dáme do hrnce i s uzeným masem a vaříme na mírném plameni doměkka. Mezitím si připravíme brambory: Kopřivy spaříme horkou vodou, okapeme a nesekáme nahrubo. Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kopřivy a lehce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané škvarky a smetanu. Promícháme a přidáme vařené brambory a rozmačkáme šťouchadlem. více»
Loskuták - 611. díl - 1

Recept: Jarní salát s hořčičným dresinkem, bramborem a slaninou »

Žampiony omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme restovat. V průběhu restování žampiony osolíme a opepříme, na konci restování je stáhneme z plamene a zakápneme citrónem. Přidáme máslo a hrst petržele. Brambory opečeme na pánvi nebo v troubě na půlky rozkrojené, osolené a opepřené. Pokud pečeme v troubě, přidáme k nim plátky slaniny. Hořčici smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, smetanou, citrónem a vyšleháme. Oprané a natrhané listy salátu zlehka smícháme s dresinkem, přendáme na talíř, přidáme žampiony, brambory a navrch slaninu. více»
0 hlasů
Vaše hodnocení