Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Recept od čtenáře. (Autor: Johny5)

Vianočná kapustnica

Recept od čtenáře. (Autor: Johny5)

Suroviny:
1,5 kg kyslej sudovej kapusty
1 PL rasce (PL = polievková lyžica)
2 PL mletej sladkej červenej papriky
6 strúčikov cesnaku
2 kocky masoxu
3/4 hrnčeka sušených húb (dubáky, kozáky, suchohríby)
špetka tymiánu
špetka mletého nového korenia
špetka mletého čierneho korenia
2 ks bobkový list
3 ks klobásy
4 PL hladkej múky
1 ks smotana do kávy v prášku
1 PL soľ (zarovnaná polievková lyžica)
cukor (podľa potreby)


Postup:
Do hrnčeka dáme sušené huby a zalejeme ich vlažnou vodou (necháme namočené asi 15 min.). Do polovice veľkého hrnca (5 l) dáme vodu, pridáme v studenej vode (2x) premytú pokrájanú kyslú kapustu, rascu, mletú červenú papriku, pokrájaný alebo prelisovaný cesnak, tymián, korenie, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, huby, soľ, masox a necháme variť 2 hodiny. Potom si v studenej vode rozmiešame hladkú múku a cez sitko vylejeme do polievky. Postupne prášime po povrchu sušenú smotanu a za stáleho miešania chvíľu povaríme na miernom ohni. Pre tých, ktorí majú radšej menej kyslú pridáme cukor.


Podávame s cesnakovým posúchom alebo chlebom.


Kuchařka Sladké Bary - Stáňa Mutlová - 1

Čokoládový dort v podzimním designu »

V této reportáži si upečeme s cukrářkou Stáňou Mutlovou, která se umístila na 3. místě v soutěži Svatební dort roku 2014 v kategorii Svatební design dortu, jednoduchý čokoládový dort v podzimním designu. Podívejte se! více»
Halloweenská tykev

RECEPT: Jednoduché pečené tykve »

Halloween už je skoro za dveřmi. Lámete si hlavu, co udělat se zbytkem vydlabané dýně? Nezoufejte a zkuste třeba tento zajímavý recept na zapečené houby s dýní. Máme pro vás celý postup. více»
Halloweenské inspirace - 15

Tykve pro krásu i do kuchyně »

Existuje několik druhů tykví, které se od sebe liší. Znáte je? Podívejte se na reportáž, ve které nám pan Gajdoštin ukáže ty nejznámější. více»
Brambory jako zahušťovadlo

Skladování a výběr brambor »

V následující reportáži si povíme o konzumních pozdních bramborách, jejich sklizeň se nyní blíží závěru. Tyto brambory nakupujeme, jíme a případně také skladujeme až do jara. Na co bychom si při jejich výběru měli dát pozor a jak správně je skladovat? Podívejte se. více»
zelí

Kvašená zelenina »

Kvašená zelenina je vitamínovou bombou, která obsahuje mnoho enzymů a má příznivý vliv na trávení. Domácí příprava přitom není nijak složitá. Podívejte se, jak správně fermentovat. více»
0 hlasů
Vaše hodnocení