Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Recept od čtenáře. (Autor: Johny5)

Vianočná kapustnica

Recept od čtenáře. (Autor: Johny5)

Suroviny:
1,5 kg kyslej sudovej kapusty
1 PL rasce (PL = polievková lyžica)
2 PL mletej sladkej červenej papriky
6 strúčikov cesnaku
2 kocky masoxu
3/4 hrnčeka sušených húb (dubáky, kozáky, suchohríby)
špetka tymiánu
špetka mletého nového korenia
špetka mletého čierneho korenia
2 ks bobkový list
3 ks klobásy
4 PL hladkej múky
1 ks smotana do kávy v prášku
1 PL soľ (zarovnaná polievková lyžica)
cukor (podľa potreby)


Postup:
Do hrnčeka dáme sušené huby a zalejeme ich vlažnou vodou (necháme namočené asi 15 min.). Do polovice veľkého hrnca (5 l) dáme vodu, pridáme v studenej vode (2x) premytú pokrájanú kyslú kapustu, rascu, mletú červenú papriku, pokrájaný alebo prelisovaný cesnak, tymián, korenie, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, huby, soľ, masox a necháme variť 2 hodiny. Potom si v studenej vode rozmiešame hladkú múku a cez sitko vylejeme do polievky. Postupne prášime po povrchu sušenú smotanu a za stáleho miešania chvíľu povaríme na miernom ohni. Pre tých, ktorí majú radšej menej kyslú pridáme cukor.


Podávame s cesnakovým posúchom alebo chlebom.


Loskuták: Zvěřinová paštika

RECEPT: Zvěřinová paštika s brusinkovou omáčkou »

Připravte si společně s Petrem Rychlým výbornou domácí zvěřinovou paštiku s brusinkovou omáčkou! více»
Loskuták: Karbanatky

RECEPT: Houbové karbanátky s česnekovým zákysem »

Připravte si společně s Petrem Rychlým chutné karbanátky plněné houbami se šťouchanými bramborami a česnekovým zákysem. více»
Loskuták: Recept - krkovička

RECEPT na gril: Krkovička s mrkví a cuketou »

Zpříjemněte si konec léta ještě skvělou grilovačkou! Petr Rychlý vám přináší skvělý recept, na kterém si jistě pochutnáte. více»
Loskuták: Chilli

Chilli papričky »

Obliba ostrých jídel kořeněných chilli papričkami celosvětově roste. Proto vám v této reportáži představíme sortiment pálivých papriček hlavně z druhu Capsicum chinense, vysvětlíme některé mylné informace, ukážeme, jak si vypěstovat dostatek pálivých papriček v truhlíku na balkoně a poradíme s tím, jak chilli zakonzervovat v olivovém oleji. A nejen to, tak se podívejte! více»
Loskuták: Rajčata

RECEPT: Rajčata plněná rýží »

Připravte si spolu s námi výbornou a zdravou večeři. Při přípravě zužitkujete právě dozrávající rajčata. Stejně tak se však recept hodí i pro jinou zeleninu, například cuketu. více»
0 hlasů
Vaše hodnocení