RECEPT: Kedlubnové zelí a karotkové knedlíky

Publikováno 22. 4. 2017
Zdroj: TV Nova

Zcela originální recept a bezesporu výtečný! Zkuste něco jiného!

KAROTKOVÉ KNEDLÍKY

Housky nakrájíme na kostičky, půlku másla necháme rozpustit a vmícháme do housek, ty upečeme do mírně zlatavé barvy v troubě při 160 – 180 °C, 3 až 5 minut. Mrkve oloupané a nakrájené uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a rozmixujeme z nich pyré se zbytkem másla. Pyré zamícháme do housek, přidáme koření a rozšlehané žloutky, na konci sníh z bílků. Potom tvarujeme podlouhlé knedlíky v potravinářské folii a vaříme v páře 25 minut. Celý pokrm podáváme s pečeným vepřovým masem.

Na karotkové knedlíky potřebujeme:
8 ks housek, jeden den staré
3 ks vajec
3 – 4 ks karotky
200 g másla
muškátový oříšek, sůl, pepř

Loskuták: Kedlubnové zelí a karotkové knedlíky
Zdroj: Nova.cz


KEDLUBNOVÉ ZELÍ

Oloupané kedlubny nakrájíme na nudličky. V kastrůlku rozpustíme na kostičky nakrájený špek, na ten hodíme na kostičky nakrájenou cibuli, lehce orestujeme. Přidáme jablečný ocet a pozvolna dusíme cca 15 minut, dokud se tekutina ze dvou třetin neodvaří.

Potřebujeme:
3 - 4 ks kedlubny
1 ks cibule
100 g slaniny, špeku
jablečný ocet
sůl, pepř, cukr

 

 

Nova.cz