Portobello s lanýžovými nudlemi

Aktualizováno 8.2. 2010 14:26

Dnes si ukážeme jak naložit se žampionem Portobello a jak použít v kuchyni čínské lanýže či lanýžový olej.

Ingredience:
4 ks portobella
4 lžíce másla
4 stroužky česneku
2 lžíce balsamikového octa
220 g čerstvých vaječných Tagliatelle
4 lžíce nastrouhaného Parmazánu
smetana
sůl a černý pepř
1 malý čínský lanýž
2 lžíce lanýžového oleje

 

Příprava:
Lanýžový olej, ocet a nasekaný česnek smícháme a touto marinádou potřeme žampiony. Necháme marinovat asi hodinu.


Rozpustíme máslo na mírném ohni, přidáme zbylý česnek a lanýže a necháme ho zpěnit. Máslo musí zhnědnout. Nalijeme smetanu a trochu lanýžového oleje a směs necháme zhoustnout.


Těstoviny uvaříme v osolené horké vodě „al dente“. Přidáme zhnědlé máslo s lanýžem, opepříme a osolíme a lehce promícháme.

 

Kloboučky hub naplníme těstovinami, posypeme parmezánem a dáme zapéct do trouby na cca 15 minut.

 

Přečtěte si také:
Méně používané houby v kuchyni
Pěstování houby Nameko
Pěstování Hlívy ústřičné

 

Staňte se fanoušky Loskutáka na Facebooku

TV Nova